Nič ni bolj privlačnega kot kampiranje v eko tipi šotoru

Slovenski pisani doprinos.

Indijanci so izpopolnili umetnost kampiranja do potankosti in tudi kako vpostaviti globoko povezanost z zemljo, nebom, z vsemi živimi bitji skozi duhovnostjo in rituali. V današnjem svetu vsekakor pozabljena veščina.

Sodobni človek ima vedno večje nenasitne materialne potrebe, nemirni um in zasidran ego-centričen pogled (samo jaz, jaz, jaz,…. in nihče drug).

Skozi naravo, meditativno naravnanostjo se naš um umiri in zavest poveže z okolico, začutimo, da smo eno. Takrat pozabimo nase. Dualnost ali ločenost med nami in svetom se razmeji.

Zaživimo!

Telo se sprosti, dihanje umiri, imunski sistem okrepi in perspektiva na svet spremeni.

To je tisto kar iščemo celo življenje, vendar iščemo na napačnih koncih, v svetu materialnih dobrin. V cikličnemu iskanju sreče hlastamo za vedno večjimi potrebami. Nikoli ni konca, nikoli povsem zadovoljni.

Ana se je odločila temu narediti konec.

Nič jo ni potešilo; “Kaj mi bo dober avto in keš, če v sebi ne čutim sreče. Kakšno življenje je to?”. Točno sem vedela kaj moram narediti. Postavila sem svoj tipi na planjavi, ga opremila za bivanje in preživela lep vikend z možem v naravi. Malo sva skupaj meditirala, zvečer duhovno povezovala in uživala v malih trenutkih. Zvečer sva v šotoru zakurila ogenj in nekako bila povezana, čutila sem da sva eno. Lepo je bilo. Skupaj sva tudi odšla na bližnji hrib.

Ko sva bila v tišini sem poiskušala različne meditacije. Recimo zjutraj sem meditirala na sluh, poslušala ptičke, njihov zvok, pogovor… telo se je kar umirilo. Pri hoji sem se povezovala z zemljo s podplati, čutila sem vsak korak, bila v stiku s podlago, čutila vsak kamenček. Stres je popuščal in mišice sproščale.

Danes šotor še vedno stoji in v naravo se vračam redno, mi veliko koristi. Vse se spreminja, vse je v gibanju, šelestenje listja, petje ptic, trava spreminja barve, jaz kot zavest ostajam, to sem.

Ana pripravlja polena za kurjavo

Tukaj pripravljam polena za kurjavo - veseli trenutki z možem

Stran od hrupa, v naravi postavljen eko tipi šotor

Postavite eko tipi in začutite bližino narave.Leave a Comment